Договорите за дарения не са индулгенция, заяви директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов.  При всяко искане за подпомагане с консумативи се извършвала изключително обстойна проверката на дарителите. Според Йорданов след като държавата има възможност да финансира полицията, даренията не били нужни. Така порочната практика за спонсорства на полицията беше отменена.

"Миналата седмица отказахме на фирма за хартия, тъй като собственикът имаше образувано дисциплинарно производство. Отказахме въпреки нуждата ни. Това се прави при всеки такъв случай", категоричен е старши комисар Валери Йорданов.

За индулгенция първи разкри вече бившият полицай Константин Иванов. Показахме ви как в столична караулка има странен неофициален списък с модели и номера на коли, които не бива да бъдат спирани, тъй като са на фирми, които правят дарения. Вчера бившият служител заяви, че цялата система на МВР се управлява със страх. В отговор, шефът на столицата полиция заяви, че натиск не е оказван върху никого. Валери Йорданов заяви още, че проверката на сигнала на полицая не е потвърдила неговата информация. Списъци не били открити. Шефът на столичната полиция отбеляза още, че срещу вече бившия служител на реда през годините е имало редица дисциплинарни производства, сред които и за полицейско насилие.  През 1997 година дори му била изготвена комплексна оценка за непригодност към системата и му е била разписана заповед за уволнение, но заради процесуални пропуски била отменена.