Върховният касационен съд ще се произнесе до месец по делото за катастрофата в местността "Бакаджика", при която загинаха 18 души. Подсъдими по процеса са Слави Славов, собственик на фирмата, чийто автобус се повреди и Господин Димитров, шофьор на автобуса. Двамата получиха по десет години затвор от Бургаския апелативен съд. Пред Върховния съд те обжалват присъдата, а от друга страна близките на загиналите искат по-тежки наказания.

На днешното заседание по делото стана ясно, че Господин Димитров, шофьорът на автобуса убиец, е направил опит да се самоубие на 16 септември. Адвокатът му – Марияна Гърдева представи документи, според които той има посттравматично стресово разстройство. Подсъдимият искал да присъства на заседанието, но бил болен и изпаднал в тежка депресия.

Адвокатите на частните обвинители коментираха, че това е пореден опит на Димитров и защитата му да шиканират процеса. Защитникът на Слави Славов поиска делото да бъде върнато за ново разглеждане, а също и оправдателна присъда за собственика на автобуса.

Делото бе отлагано вече два пъти. Веднъж заради подсъдимият - Слави Славов, който се яви без адвокат и веднъж заради председателя на предишния съдебния състав - Пламен Томов, който си направи отвод. На първа инстанция двамата подсъдими - шофьорът Господин Господинов и собственикът на автобуса Слав Славов, бяха осъдени на по 13 години затвор. В началото на тази година Апелативният съд в Бургас намали присъдите им на 10 години.