Подозрителна пратка за Германия беше задържана на летището в столицата на Намибия - Виндхук. Пратката е трябвало да бъде качена на германски самолет, който е пътувал за Мюнхен. По данни на германската полиция при проверката на багажите на рентгена е било забелязано устройство с жици, батерия и часовник. Властите във Винхук отказаха да коментират какво е имало в съмнителния пакет.

„Някакъв неидентифициран багаж беше намерен и всички трябваше да слезем с личния си багаж и да преминем отново през скенерите. Бяхме близо 300 пътника. Полицейски кучета претърсиха самолета, но нищо не беше открито”, разказа Хелмут Мецгер, пасажер.

След отлитането на самолета с повече от 6 часа закъснение полицията в Берлин поясни, че не е имало експлозив в съмнителния багаж. Безвреден се оказа и намереният днес в центъра на германската столица съмнителен пакет. Той бе взривен с помощта на робот. Всички обществени места в Германия са под засилена охрана, а хората са призовани за повече бдителност след като вчера вътрешният министър оповести за вероятно терористично нападение в страната в близките дни.