Как се прави червеният пипер и спазват ли се изискванията за хигиена, попита зрител на bTV, станал свидетел на странна гледка. На асфалтов път между първомайските села Поройна и Леново, неизвестен засега производител, е разпилял тонове остатъци от червени чушки и домати, които суши и после преработва.

„Производителите” на подправката отричат, че от червената маса се прави пипер.

Върху разпръснатите чушки и домати за сушене ежедневно минават автомобили и животни.

Хората от Поройна споделят с половин уста, че от субстанцията се прави червен пипер и това продължава вече няколко години.

Дали масата се дава на животни или от нея се приготвя подправка за хората и коя е фирмата производител, ще установят експерти от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив, където екипът на bTV подаде сигнал.