Руските спецслужби започнаха серия от контратерористични операции на територията на Дагестан, които са позволили предотвратяването на два мащабни взрива на територията на кавказката република. Вече има няколко задържани.

Според руските спецслужби те са свързани с взрива в Москва от 31 декември, когато загина една жена, подготвяна за камикадзе. Криминалистите смятат, че между този взрив и взрива на летище Домодедово вероятно има връзка.

"Твърде вероятно е броят на жертвите след атентата на летище Домодедово да се увеличи, защото близо 20 човека продължават да са с опасност за живота", разказа пратеникът на bTV в руската столица Десислава Ризова, която се завърна оттам.

"Второто, което прави впечатление, е мълчанието и на президента Медведев, и на премиера Путин, които не дават никаква информация. В деня на траур Владимир Путин дори разказа виц по телевизията, което озадачи доста от руснаците", каза още Десислава Ризова.

По думите й е много трудно да се каже как ще приключи разследването на инцидента. Тя припомни, че голяма част от атентатите в Русия така и не биват разкрити, например атентатът в метрото от 2000 година.