Лъскави заведения укриват високи обороти. Работят ли начинаещи сервитьори без заплащане и трудови договори в продължение на седмици? Вярно ли е, че в почти всяко заведение може да бъдат намерени забранени вещества? Разследване на „Хрътките" и репортер под прикритие.

Две седмици тя ще работи като сервитьорка в кафене в Студентския град и в нощен бар в столичния квартал „Дружба”. Както всяко начало, така и това е съпътствано с много трудности. Получава първите си стъпки в занаята.

По-опитните сервитьорки я инструктират за условията на работа – работят по девет часа бе почивка, нямат право да сядат, ядат максимално бързо.

Първият работен ден на сервитьорката преминава без почивка и време за закуска и обяд. Но пък с бакшиш от 5 лева, след 9 часа нонстоп работа.

Започва работа и в денонощно заведение в "Дружба". Новите й колеги я учат как се обработват сметки на клиентите. На повечето вместо касов бон се дава междинна сметка. Изкарват я не от касовия апарат, а от постерминал и я наричат ваучер - така заведението не отчита продажба.

В края на деня заведението се отчита само от касовия апарат, но не и от постерминала. На междинните бележки липсват материално отговорното лице, адресната регистрация на заведението и фирмата собственик.

Още от нередностите в нощните заведения - тази вечер в  "Хрътките" по bTV Action.