Продължават разногласията в управляващата партия кой да оглави НОИ. Осигурителният институт е без титулярен ръководител вече два месеца след скандалната оставка на Христина Митрева.

Според коментаторите изборът на шеф на Националния  осигурителен институт за първи път сблъсква публично две кандидатури, издигнати от управляващата партия.

Парламентарната група на ГЕРБ издигна свой кадър - депутата Светлана Ангелова, вместо да подкрепи кандидата на финансовия министър - Бисер Петков.

Късно снощи на заседание на висшия орган на ГЕРБ Ангелова е оттеглила кандидатурата си. Така единствен кандидат за ключовия пост остава Петков, който работи в Комисията за финансов надзор. Сега обаче управляващите са си дали нов срок, за да наберат поне три кандидатури за поста. Очаква се това стане до десетина дни.

"Искаме 3 номинации независимо кой ги представя. Г-н Борисов иска зад тези номинации да има подписа на хората, които предлагат, защото това е важен пост. Снощи по време на дебата стигнахме до единодушно мнение, че този човек, който бъде избран, трябва да има подкрепата и на Министерство на финансите, на Министерството на труда и социалната политика и на Народното събрание", заяви Красимир Велчев, председател на ПГ на ГЕРБ.