След като през последните години красиви омъжени българки успяха да спечелят титлите "Мисис Вселена", "Лейди Свят" и "Мисис Глоуб", тази година красивата Лазарина Стефанова бе избрана за най-красивата омъжена жена на хилядолетието на конкурса "Мисис Милениум 2010", който се проведе в Доминиканската република.

Меги Савова, собственик на марката "Мисис България", обясни, че има няколко международни конкурсa за "Мисис", които са сериозни и авторитетни и не може да се каже кой е най-добрият. Според Савова обаче, конкурсът, който Лазарина е спечелила е един от най-сериозните, защото в Южна Америка явяването на конкурси е като ритуал. "Аз смятам, че е много хубаво когато станеш "Мисис България", но важен е после мениджмънтът – да се изпратят момичетата на конкурси, на които имат реални шансове и мисля, че ние сме се доказали", каза Меги Савова.

"Беше много приятно, една седмица на топло. Страхотно ангажиращо беше, аз бях страшно изненадана", разказа най-красивата жена на хилядолетието. "Тук предшественичките ми се опитаха да ме подготвят, че ще бъде доста сериозна надпревара, аз леко несериозно погледнах на цялата работа, но като отидох там се оказа, че наистина е доста сериозно."

Лазарина е била избрана за титлата пред други 35 красавици. "Беше много тежко като надпревара, защото 5 дни нон стоп, от сутрин до вечер, имахме ангажименти", разказа красавицата. "На конкурсите за "мисис" се случва почти всичко, което и на конкурсите за "мис", но при нас е много важно интервюто и много се впечатляват от нещата, които си свършил в родината във времето, през което вече си "мисис", обясни Стефанова.

Тя разказа, че инициативите на организация "Мисис България" са успели да впечатлят всички в Доминиканската република. За Коледа от организацията са направили благотворителен базар, на който са били продадени специално украсени елхи. Средствата от продажбата на елхички са отишли за закупуването на легла за Дом за деца в Широка Лъка. Организацията има и календар, на който блестят с цялата си прелест всички носителки на титлата "Мисис България" от 1991 г. до днес.

Извън титлите и блясъка на конкурсите за красота Лазарина Стефанова е управител на тенис клуб в Банкя. Самата тя 15 години е била активен състезател по тенис, а след това и зарършва Националната портна академия. Съпругът на Лазарина също е спортист. Миналата година Красимир Стефанов е бил в състава на популярния "български" волейболен отбор "Тренто" (Италия), а в момента е състезател на "Лук Оил". Двамата спортисти са щастливи родители на две дъщерички.