Много може да се говори за това колко са верни мъжете на дамите в своя живот и дали жените или мъжете имат по-голяма склонност да изневеряват... Е, въобще няма да говорим за това. Едно от малкото неща, които не предизвикват полемики, когато става въпрос за мъжката всеотдайност и вярност, е, че мъжете страшно държат на най-близките си приятели и биха останали без секс с месеци, но не биха предали приятел! (поне в повечето случаи е така... пък и май така трябва да бъде)

Много дами, особено по-младите, които още не са срещнали НЕГО и които са по-скоро разочаровани от мъжете, отколкото да искат да свържат живота си с някого от тях, категорично биха отрекли вероятността който и да е мъж да може да спазва някакъв "етичен код”. Когато става въпрос за мъжкото приятелство обаче, съществува такъв код и мъжете го почитат фанатично (безспорно в мъжкия свят този код има по-голяма сила от "10-те божи заповеди”).

Много е вероятно, скъпи дами, именно заради някое от следните правила, някои от вас да са били пренебрегнати – защото той е избрал да остане верен на приятеля си, а не да се занимава с вас!

10. Един мъж винаги помага на приятел с преместването!

Твой приятел се мести от апартамента си в нова къща или просто се изнася от мазето на родителите си... за каквото и преместване да става въпрос, мъжките правила повеляват: трябва да си на линия! Ако имаш кола, разчисти багажника и се приготви да опаковаш и разопаковаш. Ако пък имаш ремарке, въобще не трябва да става въпрос – сам трябва да предложиш услугите си на нуждаещия се!

В противен случай.... вероятността да останеш сам-самичък, когато на теб ти се наложи да преместиш нещо, става мноооого голяма! Трябва да качиш чисто новия си четирикрилен, неразглобяем гардероб до апартамента си на четвъртия етаж в новата кооперация, която още няма асансьор... успех!

9. Каквото се случи на ергенско парти...

Твой приятел се жени. На ергенско парти си и е адски весело. Купонът е един от най-добрите, на които си бил, и около подпийналите младежи се вихрят знойни стрийптизьорки, а бъдещият съпруг е полугол и удря с камшик боядисано в розово магаре... тази картинка плаче да бъде споделена, но НЕ! Един мъж пази тези детайли от ергенското парти на приятеля си в пълна тайна. Най-важното е, разбира се, целият колорит на „последния ергенски запой” да остане тайна за бъдещата булка, колкото и готина и „разбрана” да е тя. Може да твърди, че би приела всичко, но вярвай, проговориш ли за лудата ергенска вечер, ергените може да си останат с един повече от предвиденото!

8. Чисти сметки, добри приятели!

Най-добрият вариант е да не дължиш пари и да не ти дължат пари. Това обаче е малко трудно постижимо в нашата действителност. Все някой ден ще ти се наложи да помолиш за финансова помощ някой другар, в което няма нищо лошо. Важното е да не забравиш да се издължиш. "Чисти сметки, добри приятели”, са казали хората и не са сбъркали.

Какво те очаква, ако се направиш на разсеян... може да ти се наложи да правиш всякакъв вид услуги, които по принцип би могъл да избегнеш, само защото все пак си длъжник на човека.

7. Един мъж плаща сметката, когато негов приятел е бил уволнен и/или зарязан!

Не бъди стиснат, ако твой приятел току-що е изгубил работата си или жената на живота му е срещнала друг мъж на живота си. Един истински приятел трябва да почерпи "опечаления” си другар с нещо алкохолно, и то толкова пъти, колкото е необходимо той да се почувства по-добре... или поне да си помисли, че се чувства по-добре... или докато спре да мисли!

Какво те чака, ако пренебрегнеш това правило... Кармата е сериозно нещо! Приготви се да прекараш първата си "безработна” вечер сам-самичък, наливайки се с бирата, която сам си купил със собствените си последни пари, с които трябваше да платиш интернета, за да търсиш утре обяви за работа.

6. Един мъж винаги би правил компания на "грозното патенце”, докато негов приятел омайва красивия лебед!

Когато си в бар и твоето приятелче има нужда ти да правиш компания на невзрачната приятелка на куклата, която той си е харесал, пий едно на екс и влизай в играта! Без да задаваш въпроси, просто го правиш!

5. Един мъж никога, ама НИКОГА не прецаква приятел в работата! Може да се изкушаваш от някой страхотен проект, върху който работи твоя колега приятел, и който ще ти спечели суперпозиции в работата, ако това означава да навредиш на твоя човек, просто го забрави. Ще имаш и други възможности.

Наказанието... така вредиш и на себе си. Да превърнеш един истински приятел в свой враг на работното място, му дава възможност да извади тежката артилерия и твоята лакомия може да доведе до истинска война, а тогава вече картинката става мнооого грозна!

4. Приятелят ти те кани да излезеш с него и момичето, което е срещнал скоро и което се опитва да впечатли. Тя е ангел и просто не можеш да проумееш как се е съгласила да излезе с твоя приятел, та той е... все едно! Един мъж никога не бива да прави и/или говори неща, които биха представили негов приятел в светлина, различна от най-добрата! "Забавни” истории за това как твоят приятел е тичал гол посред бял ден, гонен от гневен съпруг, споменаването на бивши гаджета или пък без срам да започнеш самият ти да сваляш "ангела”... това е недопустимо!

Какво може да се случи... това е най-краткият път да сложиш край на едно приятелство... пък и може да си изкараш як бой!

3. Ако с група приятели сте се събрали на по чашка и всички се редуват за плащането на питиетата, бръкни се и ти. Да се скатаеш в тоалетната, когато дойде твоя ред да купиш по аперитивче, е не само тъпо, а направо жалко! Ако до момента сте вдигали наздравици със скъпи уискита и не можеш да си го позволиш, просто вземи по бира. Всички пият бира, няма как да сбъркаш!

2. Един мъж винаги пази гърба на приятеля си! Независимо за какво става въпрос (изключваме случите, в които молбата е: "Пич, би ли скрил това от ченгетата”), ти трябва да си насреща! Някакви си двама неандерталци от другата страна на бара дразнят твоя човек и имат нужда да бъдат превъзпитани – ти си на линия! Приятелят ти подсмърча, защото се е скарал с приятелката си (която всъщност е ужасна и според теб е по-добре да я зареже) – ти пак си на линия и оказваш подкрепа!

1. Това е правилото на правилата. Независимо колко прекрасна и секси е бившата мадама на твоя приятел и колко много винаги си искал да спиш с нея, ти, като мъж и верен пазител на "мъжкия етичен код” никога няма да правиш секс с бившата приятелка, бившата жена или бившата "каквото-и-да-е” на твой приятел. И не, няма значение колко време е минало от раздялата им... Плюс това, ако играта загрубее и той реши да си връща... вече ти изникват лицата на всички твои близки от женски пол, нали?! Кофти!