Учениците в София са на училище от утре. Това ще се случи, ако до края на деня няма данни за засилване на грипната вълна, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Понеделник е ден от междусрочната ваканция на децата, а утре е учебен ден и учениците трябва да са на училище. Само ако се случи нещо извънредно, може да се обяви отново ваканция, уточни министърът.

В Габровска област учениците ще са в грипна ваканция до края на тази седмица. Заради растящия брой на заболелите грипна епидемия вече е обявена и в областите Стара Загора, Русе, Ямбол и Монтана

Учениците в Стара Загора няма да учат до 6 февруари, а в Пловдив тръгват на училище утре. Учениците в Шумен обаче остават вкъщи до края на седмицата.  Очаква се, до дни грипът да  достигне критични нива и в други части на страната.

От здравното министерство съобщиха, че се очаква до края на седмицата грипната епидемия в София област и Благоевград да бъде отменена.

Грипната ваканция за училищата в град Варна остава в сила до петък включително, съобщи БТА. Дотогава ще важат и всички ограничителни мерки за масови прояви, за женски и за детски консултации.

Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Бургас реши да удължи грипната ваканция до 2 февруари включително. Ваканцията е за всички училища на територията на областта.