Броят на жертвите на днешната мощна експлозия в завод за генератори в турската столица Анкара достигна шестима души.  Най-малко 26 души са ранени при взрива. Четирима от пострадалите са в тежко състояние, а за няколко души се смята, че все още са затрупани под руините.

Причината за експлозията още не е установена. Смята се, че тя може да се дължи на изтичане на газ или на трудова злополука. Вследствие на взрива два от общо четирите етажа на сградата са рухнали напълно и под останките има затрупани хора, повечето от които вече са извадени. Спасителните екипи продължават да търсят останалите под развалините работници.

Взривът е изпочупил прозорците на съседните сгради и автомобили. Във фабриката работят около 100 души. Има различни предположения за причините за експлозията. Според Фетхи Яшар, кмет на окръг Остим, е "90 процента сигурно", че става дума за изтичане на газ, което причинило експлозия на пещта, докато кметът на Анкара Мелих Гьокчек смята, че причината е грешка на работниците при работата с кислородните тръби, които компанията използва.

Остим е основната индустриална зона на Анкара, където са разположени стотици цехове и фабрики.