Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 15 произшествия, при които са ранени осем души. В столицата са станали 87 леки и шест тежки произшествия. Шест души са ранени.

Пътища в страната са предимно мокри, а по високите и усойни места - заснежени и частично заледени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са мокри, на мостовете и виадуктите са частично заледени.
    
Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Пампорово" и "Петрохан" по пътя Велинград - Сърница и Белово - Юндола.
    
Всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала". Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги по пътя Пещера - Батак - Доспат, а с вериги, без ремаркета и полуремаркета - по пътя Батак - Доспат.
    
Временно са затворени пътища Шипково - Рибарица, връх "Шипка" - връх "Бузлуджа", Загражден - Белица, Каблешково - Межден.
    
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход, "Арабаконак". Движение през всички гранични пунктове към 6 ч. тази сутрин е нормално.