Тази сутрин, 2 юли, е установено затруднено движение на моторните превозни средства през ГКПП "Капитан Андреево" поради софтуерни проблеми, съобщи пресцентърът на МВР.

Пътищата в страната са проходими, пътните настилки в по-голямата й част са сухи. Затворена е аварийната лента на магистрала "Хемус" в участък между София и Ботевград. Затворени участъци има и по магистрала "Марица", като движението е пренасочено. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле.

Забранено е движението за товарни моторни превозни средства с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка". Поради активирало се свлачище е забранено преминаването на превозни средства над 10 тона по пътя София-Петрохан в района на с. Гинци.

Затворен остава пътят в участъка вилна зона "Рицария" - село Арчар, поради високите води на река Дунав. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Изцяло затворени за движение са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Дюлински.

Един човек е загинал, един е с опасност за живота, а 25 са ранени в катастрофи през последното денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. Пътните инциденти в страната са 20. В София са регистрирани две тежки произшествия и 41 по-леки. Ранени са двама, загинали няма.