Национален "кастинг" ще определи най-добрите студенти по право, които да представят страната ни на финалите на състезанието по международно право Jessup във Вашингтон. Инициативата е на основателите на Сдружението за международни състезания по право.

В "битката" ще участват отбори от Софийския университет, УНСС, Американския университет в Благоевград и Югозападния университет. Те ще дискутират по темата "Симулация на процеси пред Международния съд на ООН". Пренията са на английски език, а съдии ще бъдат едни от най-големите авторитети в международното право.

"Сблъсъците" в Съдебната палата в София, ще се проведат в периода 18-20 февруари. Началото ще бъде дадено днес от 16 ч. в СУ със семинар, на който експерти на международното право ще изнесат лекции по правните теми, свързани с Jessup.

Jessup е най-голямото състезание по международно право, финалите на което са всяка година през март във Вашингтон. Интересът сред нашите млади юристи към него датира още от 1984 г., като всяка година се увеличава.