Пътищата в страната са сухи, а по високите и усойни места са заснежени и частично заледени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътните настилки на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са сухи, но мостовете и виадуктите са частично заледени.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", по пътя с. Стара река - Сливен, Сливен - Ичера и в района на Печинско.

Всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", "Рожен", "Пампорово", по пътя Батак - Доспат.

Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги и да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Сърница и Белово - Юндола, Велинград - Аврамово, Пещера - Батак - Доспат и Ракитово - Цигов чарк.

Изцяло затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход и "Арабаконак".

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Катастрофи през денонощието

Шест човека са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 15 произшествия. Ранени са 20 човека, като за трима от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 125 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали шест човека.