Затруднено е движението между Перник и София. По данни на диспечерите от автогарата в Перник, с около час изостава графикът на придвижване на автобусите до столицата.
   
Задръстването се дължи не на лошо състояние на пътя, а на огромния поток от автомобили, обясни Румен Сачански, директор на Областното пътно управление. По думите му ситуацията е характерна почти за всеки понеделник сутрин, когато много хора се прибират към София от Югозападна България. Две големи пътни артерии - от Кулата и Кюстендил, се събират при Драгичево и шосето не може да поеме всички коли, обясни Сачански. Задръстването е от Драгичево до гара Владая, уточниха от Областното пътно управление.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Сняг вали на проходите "Шипка", "Петрохан" и прохода на Републиката, в Родопите, в районите на Перник, Смолян, Враца, София, Видин, Пазарджик, Ловеч, Кюстендил и Монтана.
  
Дъжд вали в областите Шумен, Бургас, Сливен, Варна, Велико Търново, Добрич, Русе, Търговище, Силистра и Ямбол. Пътищата са мокри, по високите и усойни места са заснежени и с частични заледявания, почистват се и се обработват. На магистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са мокри.