Тази вечер е мачът на националите ни по футбол срещу Черна гора. Срещата е квалификация за европейското първенство по футбол. Според БФС са продадени 7 хиляди билета, предаде репортерът ни Константин Караджов.

Има поне три причини да няма интерес към мача – от година нямаме победа, Черна гора не е интересен отбор за българските фенове или загубата от отбора на Англия.

В петък футболистите разочароваха голяма част от феновете с играта си срещу Англия. На връщане те не отрониха нито дума. А на следващия ден разпространиха писмо. В него казаха, че страдат наравно с публиката и я молят за подкрепа.

В магазина за сувенири днес за продали само едно знаме и два шала. Сред малкото хора, които купуват билети са трима съученици от Математическата гимназия.

„Все пак на Уембли Англия мисля, че е непобедима, затова не можем да се сърдим чак толкова на отбора”. „Слаби сме много ама просто решихме да подкрепим отбора, щото сме патриоти”, казаха учениците.

За разлика от тях, учениците от Английската гимназия подминават стадиона. Казват, че смятат да си спестят разочарованието.

Бившият национален треньор Пламен Марков напусна отбора след три равенства за световни квалификации. Той обаче не помни да е имало нужда да се събира публика с писма и декларации.
„Стадион "В. Левски" почти винаги е бил пълен с изключение само на някои от контролните срещи”, каза Пламен Марков. Според него не трябва да се отписва националния отбор за по-нататък.

„Все още сме в началото на квалификациите и ни предстои тази вечер мач срещу съперник, който е по нашите възможности. Българският отбор не разполага с голям брой играчи от европейска или световна класа, за да очакваме някакви изключителни резултати”, каза Пламен Марков.

Мачът с Черна Гора не е съвсем без интрига. От изхода зависи дали националите ни ще останат с този треньор. А все пак, въпреки песимизма, именно нашия отбор се сочи за фаворит в мача. Букмейърите и в България, и в света залагат за България.