Няма загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. Дванадесет души са били ранени като един човек е с опасност за живота. Станали са общо девет произшествия.
 
В столицата също няма загинали при катастрофи. Трима са ранени. В София през изминалото денонощие са станали три тежки и 25 леки пътни произшествия.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътищата са сухи, в някои пътни участъци - мокри, а по високите и усойни места са заснежени и са с частични заледявания. Тези участъци се почистват и опесъчават. На магистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са сухи, но има и мокри места.
   
Опасност от падащи камъни има в районите на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
Поради паднала мъгла видимостта в района на Враца, Луковит и Ябланица е до 100 метра. От МВР припомнят, че е забранено преминаването на товарни превозни средства с маса и товар над 10 тона през прохода Шипка до 30 март тази година.