Двайсет и четири пирона бяха открити в тялото на камериерка от Шри Ланка, измъчвана от работодателите си в Саудитска Арабия, съобщи Асошиейтед прес. Тя разказала пред местен вестник, че шефовете й я измъчвали, като забивали пирони и игли в тялото й за наказание.

"Те (работодателят и други членове на семейството му) въобще не ми позволяваха да си почина. Жената в къщата нагорещяваше пироните, а мъжът ги забиваше в тялото ми", разказва жертвата.         

Тя заминала за Саудитска Арабия през март, но получила заплата само за два месеца, тъй като работодателят й удържал надницата за следващите три, за да й купи билет за самолет, с който да се върне в Шри Ланка.  

Прободните рани от пироните вече са зараснали, но жената ходи трудно, защото има два гвоздея в коляното и още два в глезените. В челото й е забита игла, а останалите пирони са в ръцете й. Гвоздеите са с дължина между два и пет сантиметра.

Състоянието на жертвата е стабилно, дават й се антибиотици и болкоуспокояващи. Лекарите ще започнат да вадят гвоздеите в петък.

Жената признава, че била твърде изплашена, за да съобщи за зверските мъчения на саудитските власти, защото се опасявала, че работодателите й няма да я пуснат да се прибере. Дори в Шри Ланка тя не съобщила за забитите в тялото й пирони, докато не постъпила в болницата.

Правителството на Шри Ланка ще обърне внимание върху случая на саудитските власти и ще предостави адекватна компенсация на жертвата, съобщи заместник-министърът на икономическото развитие.

Около милион и половина граждани на Шри Ланка работят в чужбина, най-често като камериерки или шофьори, заради по-високото заплащане. Близо 400 000 от тях се трудят в Саудитска Арабия.