Пътищата на страната са проходими при зимни условия. Пътищата са преобладаващо мокри до заснежени и с частични заледявания, но се почистват и опесъчават.

До 50 метра е видимостта поради мъгли в района на Дупница, по поречието на Дунав при Силистра, по поречието на Марица при Пловдив, в района на Змеево, Мъглиж и Стара Загора.

Видимостта е до 100 метра по автомагистрала "Тракия" при Стара Загора, по проходите "Република" и "Ришки", както и в областите Хасково, Ямбол, Силистра, Разград, Стара Загора, Търговище.

Затворени поради снеговалеж и снегонавяване са пътищата връх "Шипка"-връх "Бузлуджа", Шипково-Рибарица, Стефан Стамболово-Обединение и Силистра-Добрич в участъка на с. Богорово.

На автомагистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са почистени.

Затворени са проходите Арабаконак, Върбишки, Златишки, Твърдишки и Троян-Кърнаре, съобщиха от МВР. Забранено за товарни моторни превозни средства с маса и товар над 10 т. е движението през прохода Шипка.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Печинско - между Мадан и Златоград и по пътищата Велинград-Сърница и Белово-Юндола.

Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги и да са без ремаркета и полуремаркета и по пътищата Пещера-Батак-Доспат, Котленски проход-пътя Котел-Омуртаг.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Белица-Загражден и Кочериново-Рилски Манастир.

Катастрофи през денонощието:

Няма загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. Един човек е с опасност за живота, а 13 са ранени в 12 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на страната.

В София тежките пътни инциденти за денонощието са два, а по-леките - 108. При тях ранените са двама.