Един човек е загинал, а двама са с опасност за живота в резултат на 11 катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. Ранените са 15. В София тежките пътни инциденти са седем, а по-леките - 78. Ранените са девет, загинали няма.Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Частично заледените и заснежени пътища се почистват се и опесъчават.
    
До 50 метра е видимостта в районите на Балчик и Генерал Тошево поради мъгла. До 100 метра е видимостта в района на Кичево (Варненско) и по пътя Варна-Бургас.
    
Дъжд вали в районите на Шумен, Габрово, Ямбол, Благоевград, Варна, Сливен, Русе, Хасково, Ловеч, Кърджали, Търговище, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Сняг вали на прохода "Шипка", в района на Козница и в Родопите. Слаб вятър духа в областите Варна, Шумен, Монтана, Сливен, Разград и Силистра.
    
На автомагистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са почистени и мокри. По усойните места, мостовете и виадуктите има частични заледявания, които се почистват и опесъчават. Затворени са проходите "Етрополе-Златица", "Твърдица-Елена", "Върбишки", "Троян-Кърнаре".
    
Поради снеговалеж и снегонавяване са затворени пътищата връх "Шипка"-връх "Бузлуджа", Шипково-Рибарица, Стефан Стамболово-Обединение и Силистра-Добрич.