Продължава бедственото положение в шест общини в страната след силния сняг в началото на седмицата. Метеоролози предупреждават, че от днес до края на седмицата ни очакват нови обилни валежи - в началото от дъжд, после и от сняг. Има опасност от преливане на реки. С подробностите - Христина Балинска.

Валежи - все още предимно от сняг, но на много места, вече не само  в крайните южни райони и от дъжд -  обхванаха по-голямата част от страната, с изключение на Североизточна България и Черноморието, но през нощта ще вали в цялата страна.

Най-значителни количества се очакват  в Южна България и особено в Рило-Родопския масив, където валежите - дори и в планинските райони на надморска височина под около 1500 метра - ще бъдат от дъжд и това сериозно ще усложни и без това тежката ситуация в тези райони.   

Спиране на валежите се очаква още утре, но това ще бъде само временно. В петък отново ще завали , като този път ще бъде обратното - в по-голямата част от страната ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу събота ще се усилват и ще преминават в сняг. След временно прекъсване , в неделя отново ще завали - така че в близките 5 дни, за трайно подобрение на времето не можем да  се говори.