Министър-председателят Бойко Борисов откри пречиствателна станция за отпадни води край Сопот. Съоръжението ще обслужва над 12 хиляди души и те ще ползват вода, която е с изключително високо качество, каза на церемонията премиерът. Водата, която идва от пречиствателната станция, е с по-добри показатели от питейната вода в повечето населени места, благодарение на много високата технология, внедрена в съоръжението, отбеляза още Бойко Борисов.

Пречиствателната станция е изградена с финансиране по оперативната програма "Околна среда" и е на обща стойност от 18 милиона лева, като 4 милиона от тях са осигурени от държавния бюджет. По думите на Борисов работата на станцията ще даде положителен ефект и върху качеството  водата в Карлово, тъй като сондите за питейна вода на селището са в непосредствена близост до пречиствателното съоръжение.

По думите на кмета на Сопот Веселин Личев станцията е най-модерното съоръжение от подобен вид в Югоизточна Европа. С изграждането й е завършил първият етап от проект за цялостно обновяване на водния сектор в Сопот, посочи Личев. Предстои и изграждане на нов водопровод в града, каза още кметът на Соот. Днешното събитие е част от проявите, свързани със седмата
годишнина от възстановяването на община Сопот.