Преди повече от четири десетилетия българката Нора Нова триумфира на конкурса "Евровизия”, но като представител на Германия.

"Аз съм немски поданик и до ден днешен, не съм българска поданица. Навремето можеше само ако си поданик на една държава, да я представляваш. Днес могат да си вземат от Куба от Китай. Регламентът се промени ужасно много. Евровизия стана един шоу-конкурс. Колкото по-идиотски си облечен, колкото по-идиотски се явяваш, толкова повече шанс имаш”, смята Нора Нова.

Певицата има издадена автобиография, в която със собствени думи, без редакторска намеса, разказва за детството си, за случки от живота си и дори за мъжете си... но само за важните. В книгата е описано и познанството на изпълнителката с испанския секссимвол Хулио Иглесиас. "Работихме заедно няколко дена, когато той беше в Германия. След това след 2 години се срещнахме в Марбея. Той все ми казваше "хубавата българка, хубавата българка”. Той ухажва всички жени, но когато се видяхме в Марбея, се нахвърлихме един върху друг. Цяла вечер бяхме по ресторанти, по барове, дискотеки, по морето, луна, музика, любов, емоции, свещи”, спомня си Нора Нова.

Тя споделя, че е доволна от начина, по който е изживяла живота си. "Нямам претенции да искам повече и повече или да купувам имоти. Винаги съм искала това, което мога да си позволя. Затова не съм обичала много богати мъже, защото човек им става без да иска робиня. Аз винаги съм имала достатъчно пари в моето портмоне и съм си купувала това, което мога сама да си позволя”, каза певицата.

Въпреки привлекателната си външност, певицата споделя, че визията никога не е била определяща в нейната кариера. "Ние имахме една добра школа – тези, които идвахме от източния свят, защото тук нямаше "мой човек”, тук имаше можене и неможене. Минавахме непрекъснато през някакви конкурси, някакви класации, независимо че политически ни дебнеха като че ли бяхме най-големите шпиони, само защото изпявахме някоя песничка на английски. Непрекъснато ни преследваха. Тогава не се подслушваха телефоните, но ви дебнеха навсякъде. Това е една система октопод, която сега е на мода. Всеки дебне другия. Това беше ужасно”, спомня си Нора Нова.

Днес певицата се е отказала да чете досието си, защото се страхува, че ще се разочарова от много хора.  "Аз най-много исках да знам, заради баща ми. Баща ми беше социалдемократ, беше един честен, един интелигентен човек и го мъчиха като последния джебчия. Два пъти в Белене, изселвани, всичко са ни взели. На баща ми не са му взели парите само, те са му взели достойнството, честолюбието. Това е ужасно нещо. Комунистите не знаят какво са направили. Те са унищожили най-ценните хора на България. Оттогава не можем да си създадем нов елит, защото тези, които сега ни управляват се мъчат”, смята Нора Нова. "Аз вчера изпратих два sms-а на Бойко Борисов, защото го гледах по телевизията и много ми хареса. Свалям му шапка. Надявам се да не му сложат крак, защото тука в България се критикува всичко.”