Неделчо Василев, който снощи уби казанлъшки полицай, е син на полицай. Баща му Кольо работил в охранителната полиция на жп гарата в Казанлък, разказа Петър Кирев, съсед на Неделчо.

Къщите на Петър и Неделчо са една до друга в с. Енина. Двамата са и почти връстници. В къщата на Неделчо днес още личат кървавите следи по снега.

58-годишният Неделчо е самотен стар ерген, който живее с майка си. Заедно се грижат за три крави и така се препитават. Неделчо е безработен, наемат го тук-там като дърводелец.

Често си пийва и устройва заря на съседите. Понякога посяга и на майка си, допълва дъщерята на Петър - Ивелина.

Снощи старата жена е извикала Бърза помощ, след като Неделчо си е наранил трите пръста. Полицейска кола се е отзовала по-бързо от колата на спешния център в дома им.

Убиха колегата ни - това са думите, които снощи около 18,10 ч. са чули Ивелина и баща й. Те излезли на терасата на къщата и така разбрали за кървавия инцидент. Днес продължиха огледите на местопрестъплението.

Със заповед на кмета на с. Горно Черковище Иванка Манева утрешният ден е обявен за ден на траур по повод кончината на полицая Бончо Чернев. Поклонението ще бъде утре от 11 ч. в залата на читалището.