Полицията продължава тази сутрин огледите в село Енина, където вчера полицай бе убит при изпълнение на служебния си дълг, а друг негов колега беше ранен. Инцидентът стана, след като патрул на Районното полицейско управление в Казанлък отиде в селото по сигнал за ранен човек.
    
Пристигайки в дома да помогнат на ранения Неделчо Василев, полицаите са били нападнати от него без причина. Предполага се, че е бил в нетрезво състояние.

"При влизането в къщата са пресрещнати от 58-годишния Н.Н., който е въоръжен с нож и пробожда един от полицейските служители в областта на лявото бедро. 15 минути по късно колегата е починал, въпреки усилията на явилия се междувременно екип на Спешния център да спаси живота му", обясни говорителят на ОД МВР - Стара Загора Йонка Георгиева.  

Убитият е главен полицай Бончо Чернев, който е на 38 години. Работи в системата на МВР от 1993 година, женен, с две деца. Другият полицай е бил ранен при задържането на убиеца, който го е промушил с нож в ръката.

"Извършителят в момента е задържан с полицейска заповед за 24-часово задържане. Извършва се оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство", поясни Георгиева.

Разследването на случая е поето от отдел "Следствен" към Окръжна прокуратура в Стара Загора. Неделчо Василев е безработен и живее с майка си. Той ще бъде съден за убийство и опит за убийство на полицай. Най-тежката присъда за извършените от него престъпления е доживотен затвор.