През изминалото денонощие в страната са станали шест тежки катастрофи, при които са ранени десет души, един от които е с опасност за живота, съобщи МВР. В столицата са станали 161 леки и 1 тежка катастрофа. Ранен е един човек.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщи агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са заснежени, на места заледени и се обработват и опесъчават.
    
Автомагистралите "Хемус" и "Тракия" са заснежени и мокри, по усойните места и виадуктите имат заледени пътни участъци, които се почистват и опесъчават. Бедствено положение е обявено в общините Тутракан, Главница, Ситово, Алфатар, Дулово и Кайнарджа. ГКПП "Кулата" е затворен за товарни автомобили.
    
Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", пътя Сливен - Ичера, в района на Доспат и Ардино. Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите
"Превала", "Пампорово","Рожен" и в района на Златоград, Мадан, Велинград и Пещера. Товарните автомобили да са с вериги през прохода "Предела", в областите Търговище, Ловеч и по пътя Котел - Омуртаг, Русе - Велико Търново, Русе - Разград, Русе - Кубрат.
 
Всички автомобили да са с вериги в област Кърджали, по пътя Ардино-Смолян и прохода "Шипка". Товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Велинград-Аврамово, в общините Брацигово, Ракитово, Батак и област Велико Търново.