Докато половин България е парализирана от снега, в Бургаско дъжд наводни десетки селища. Придошлите реки заляха част от пътищата в региона. Заради проливния дъжд в квартал "Долно Езерово" се наложи хора да бъдат евакуирани, а училището да бъде затворено за два дни. Това се случва за втори път в рамките на месец.   

Въпреки че сутринта дъждът вече беше спрял, целият квартал остана под вода. Улиците се превърнаха в непроходими реки, а за да излязат от къщите си, хората обуха гумени ботуши.     

"Сега не мога да мина. Оттука не мога, оттатък е по-плитко, обаче тука е дълбоко. Мястото тук е по-ниско и се събира всичката вода", обяснява Димитър Цветков.
 
Повечето от жителите на Долно Езерово днес не отидоха на работа, за да изпомпват водата от залетите си къщи и дворове.   

"Цял ден ще чистим, защото не можем да оставим - това са мръсните канали, всичко се стича в тази част", каза Златка Минчева.
 
Хората се тревожат, че основите на къщите им вече са подкопани и при следващо наводнение могат да се срутят.   

От общината обясниха, че въпреки че дерето е почистено, след предишното наводнение, то не може да поеме цялата вода. За две денонощия тук се изляха над 60 литра на квадратен метър. Проблемът ще бъде отчасти решен след изграждането на канализация в квартала, което се очаква да стане до края на годината.