Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщи агенцията "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са заснежени, на места - заледени, опесъчават се. Сняг вали почти в цялата страна, а дъжд - в районите на Хасково и Бургас.

Пътните настилки на автомагистралите "Хемус" и "Тракия" са заснежени и мокри, по усойните места и на виадуктите има заледени пътни участъци, които се почистват и опесъчават.  Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Стара Загора и с. Ягода. ГКПП "Кулата" е затворен за товарни автомобили.
    
Затворен за движение на товарни автомобили е пътят Перник - София, съобщи Столичната община. Затварянето му е по настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова. Има аварирал товарен автомобил в участъка около "Черния кос", който затруднява движението.

Снегонавявания затрудняват движението в общините Свищов, Павликени и Стражица, където на места са се образували двуметрови преспи, съобщиха от областното пътно управление.

Поради усложнената обстановка на територията на област Велико Търново е въведено изискването за задължително оборудване с вериги за всички тежкотоварни автомобили. Същото ограничение е въведено и за тежкотоварните автомобили, които преминават през Прохода на републиката /Хаинбоаз/.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че до този момент няма получени сигнали за закъсали по пътищата автомобили и бедстващи хора, както и за аварии в електро- и водоснабдяването на населените места в района.