Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщи агенция "Пътна инфраструктура". В почти цялата страна превалява сняг,а в районите на Шумен, Добрич,Варна и Бургас валежът е от дъжд.

Настилките са мокри и заснежени:

Пътните настилки, включително и по магистрали "Хемус" и "Тракия", са заснежени и мокри, а по усойните места и виадуктите - частично заледени. Участъците се почистват и опесъчават.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", пътя Сливен - Ичера,както и в района на Доспат и Ардино.

Всички превозни средства трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите : "Превала", "Пампорово","Рожен", Ришки, както и в района на Златоград, Велинград и Пещера  и по пътя Тополовград - Харманли.

Веригите за товарните автамобили са задължителни по пътя Котел - Омуртаг,Русе - Велико Търново, Русе - Разград и Русе - Кубрат,а през прохода Шипка веригите са задължителни за всички автомобили.

Товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Велинград-Аврамово .

Ограничения към Румъния:

Заради тежки метеорологични условия и образувалите се снегонавявания са въведени ограничения за движението на превозни средства на територията на Румъния, съобщи МВнР. До 6 часа утре сутринта, 8 февруари, е забранено движението на автомобили с обща маса и тегло над три тона по пътищата в южната част на Румъния, както и по пътя Гюргево-Букурещ.

Планински туризъм:

Ако сте решили да прекарате почивните дни в планината, добри условия за туризъм има в Родопите, на Мальовица и Боровец, Алеко и Офелия. Избягвайте обаче Стара планина и Банско, съветват от Планинската спасителна служба. Лоши условия за туризъм има и на Черни връх и Мусала.

Катастрофи през денонощието
:

При станалите 13 тежки катастрофи за изминалото денонощие в страната са загинали трима души, а други 16 са ранени. В София са станали 111 леки и една тежка катастрофа. Ранени са двама души.

 

Повече за времето - тук.