Осем катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Ранени са осем човека, един от тях е с опасност за живота. В София са регистрирани 58 леки и три тежки катастрофи.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътните настилки в равнинната част на страната са сухи, но по високите и планински места са мокри, с частично заледени и заснежени участъци, които се обработват и опесъчават. Пътните настилки на магистрала "Тракия" са сухи, а на магистрала "Хемус" - мокри, като по усойните места, мостовете и виадуктите са частично заледени.
   
Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги и да са без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Велинград-Аврамово и Батак-Доспад. Поради снегонавявания временно е затворен пътят между връх
Шипка и връх Бузлуджа.
    
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Белица-Загражден, Мездра-Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница.