Пътните настилки в равнинната част на страната са сухи, а по високите и планински места - мокри, с частично заледени и заснежени участъци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Магистралите "Тракия" и "Хемус" са сухи, като по усойните места, мостовете и виадуктите са частично заледени.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", в цялата област Добрич, в участъка с. Стара река - Сливен и Сливен - Ичера.

Всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите "Дюлински", "Превала" и "Пампорово".

Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги по пътя Средец - Елхово. С вериги, без ремаркета и полуремаркета трябва да бъдат превозните средства по пътищата Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Велинград - Аврамово, Батак - Доспад.

Поради снегонавявания временно е затворен пътят между връх Шипка и връх Бузлуджа.

Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.

Опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Белица - Загражден, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница.

Катастрофи през денонощието:

Осем човека са ранени при пътни произшествия през последното денонощие. На територията на страната са станали седем произшествия. В София са регистрирани 134 леки катастрофи.