При катастрофи през последното денонощие са пострадали 13 човека, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 11 произшествия. От ранените един човек е с опасност за живота. В София са регистрирани 123 леки и четири тежки пътни инцидента, при които са ранени четири човека.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са мокри, с частично заснежени участъци, които се обработват и опесъчават. Мокри и частично заснежени участъци има и по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Сняг вали в област Ямбол. Мъгла има в района на Стражица.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе – Златица и Върбишки. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Пещера – Батак.

Всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през Ришки проход, областите Шумен и Ямбол и пътищата Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Велинград - Аврамово. Веригите за товарните автомобили са задължителни през Прохода на републиката и пътищата Русе - Бяла и Русе - Разград.