Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са регистрирани шест пътни произшествия, ранени са 12 души, за живота на двама от тях има опасност. В София са станали 66 леки и едно тежко произшествие, един човек е пострадал.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Слаб сняг превалява в областите Видин и Монтана, а дъжд – в област Пазарджик, Хасково, Ямбол, Добрич, Плевен и Бургас. Пътните настилки в Добричка област са заледени, а в североизточната част на страната са мокри с частично заснежени и заледени участъци, които се опесъчават.
    
Мъгла с видимост до 50 метра има в района на прохода "Шипка" и в Павел баня, в района на Харманли, Тополовгрод, Асеновград и Сливен видимостта е до 100 метра.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград- Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
До 30 март е забранено движението за товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка". Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", пътя Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Сливен - Ичера - Градец. От КАТ предупреждават всички автомобили да бъдат с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала".
    
Затворени са пътните участъци в проходите "Троян - Кърнаре", Твърдица – Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), "Златишки", "Етрополе - Златица", "Върбишки проход".