
"Това, грубо казано, означава от 128 човека бяха, може и да са повече от 25%, останаха 86 човека, опитваме се с по-малко персонал да вършим същата работа, даже и повече", каза Радослав Бозуков.
Хората, които все пак влизат в ресторантите, ограничават поръчките си. Често двама души се хранят с порция за един.
"Много от хората започват със салата и минават направо на кафето и десерта, Това се отразява на оборота на ресторанта. Много често една комбинирана салата вече се поръчва от двама души", разказа главният готвач Минчо Фънев.
Заетите в бранша се опитват да оцелеят като намалят цените на ястията и работят с минимална печалба. Така те се опитват да запазят поне постоянните си клиенти. Защото кризата е ударила както фирмените тържества, така и сватбените церемонии.
Заради свиването на семейните финанси и отлива на клиенти, доста заведения в града на тепетата затвориха врати. За част от тях се търсят нови наематели.
За bTV Новините от Пловдив - Райна Зайкова