Всички републикански пътища на територията на област Добрич са отворени за движение и са проходими при зимни условия. АПИ призовава водачите да шофират със скорост, съобразена със зимните условия и да спазват дистанция при движение.

Заледени са пътищата във Варненско, съобщи дежурният от Областно пътно управление, цитиран от Агенция "Фокус".  Пътищата са обработени с луга и пясък, но заради вчерашното топене на снежната покривка във Варна и региона на много места са се образували заледявания. Заснежени са и по-малките общински пътища.

Пътищата са проходими при зимни условия. Спокойно е движението и по АМ "Хемус" и "Черно море". Видимостта в областта е добра, духа слаб вятър. В пътното управление не са постъпвали сигнали за нередности по пътната мрежа. Трудно проходими във Варна пък се оказаха тротоарите заради топящия се сняг.

Хората предпочитат да се движат по самите улици, защото там снегът е почистен. Поради повишаването на температурите снегът започна да се топи и превръща в киша, което затруднява още повече движението на хората в града.

Пътищата в Силистренска област са заснежени, проходими са при тежки зимни условия. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Почистват се и се обработват. Затворен за движение остава участъкът с.Богорово – с.Кайнарджа по път ІІ-71 Силистра – Добрич.

Обходният маршрут е през с.Войново. Времето е ясно, видимостта добра, температурата е около минус 6 градуса. Няма селища без електричество, вода и телефонни връзки. С верижна машина на "Гражданска защита" вчера около 21.00 часа са изтеглени три камиона, закъсали в района на ГКПП-Силистра.

Мокри и заснежени са пътищата в някои части на Хасковска област, съобщи дежурният в Областна дирекция на МВР - Хасково. Слаб сняг вали в района на Свиленград и Ивайловград, водачите да шофират с повишено внимание, предупреждават още от полицията.

В областта няма затворени участъци за движение, за последното денонощие не са регистрирани тежки катастрофи. В Хасково пътищата са мокри. Светофарите по възловите централни кръстовища работят. Трафикът не е интензивен.

Заснежени и заледени са пътищата в Бургаски регион към 09.00 часа, съобщи Агенция "Фокус", като се позовава на  Областното пътно управление. Републиканските пътища се почистват и опесъчават. Дежурни екипи проверяват за наличие на нови проблемни участъци, които да бъдат обработени.

Без промяна са и наложените към момента ограничения за движение. Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през Дюлинския проход. 21 катастрофи са станали на територията на Община Бургас за изминалото денонощие. Произшествията са без жертви и без ранени, уточниха още дежурните. Основна причина за завишения брой катастрофи е падналият сняг и заледените улици.