20 души са ранени при регистрираните 15 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. За живота на един от ранените има опасност. В София са станали 115 катастрофи, три от които са тежки. Ранени са петима души.
      
Пътните настилки в цялата страна са заснежени, но се обработват и опесъчават, съобщиха от пресцентъра на МВР. Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия, като продължава работата по разчистване и разширяване на платната за движение в заснежените участъци.
    
Забранено е преминаването на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март, както и движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", "Пампорово", "Рожен", "Превала" и пътищата: Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Сливен-Ичера-Градец.
    
В област Добрич всички автомобили трябва да се движат с вериги на гумите си, а товарните - да са без ремаркета и полуремаркета. Всички товарни автомобили трябва да са с вериги на гумите си през прохода "Котел-Омуртаг" и по пътя в посока "Бяла-Русе". Затворени за движение са проходите "Троян-Кърнаре", "Твърдишки",  "Златишки" и "Върбишки".  
    
Към 6 часа тази сутрин граничните контролно-пропускателни пунктове "Кулата" и "Илинден" са били отворени за всички автомобили.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на Мечи дол и на Козница, по пътя Белица-Загражден. Участъците са обозначени с пътни знаци.