13 души са били ранени при десет катастрофи през денонощието, съобщиха от МВР. Двама от ранените са с опасност за живота. В София са станали четири тежки и 28 леки произшествия, при които са ранени седем души. От началото на годината при пътни инциденти в страната са загинали 37 човека.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са заснежени и са със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават. Заради снегонавявания все още има затворени пътни участъци в област Добрич. Слаб сняг превалява в областите Ловеч, Шумен и Добрич.

Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия, като продължават работите по почистване и разширяване на платната от снега, паднал през нощта.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе – Златица, Арабаконак и Върбишки, а поради снегонавявания са затворени пътищата в област Добрич – Вранино - Делгун, Конаре - Крапец.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Батак – Доспат, Белово – Юндола, Велинград – Сърница, Сливен – Ичера и Сливен – Стара река.

Всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през Дюлински проход и в цялата област Добрич. Товарните автомобили да са с вериги през прохода Котел – Омуртаг.