Сдружение "Велоеволюция" представи календара за събитията си за 2010 година. За всички привърженици на зелената идея оттам ще организират:

1 март – Баба Марта на колела
Доведохме Дядо Коледа на колело, не може да пренебрегнем и Баба Марта. Тя ще раздаде мартенички на хората на 28 февруари и на 1 март с пожелания за здрави и щастливи дни.

22 април – Международен ден на Земята
Ще организираме състезание между автомобил, градски транспорт, велосипед и ходене пеш с цел сравняване на времето за придвижване из града с различни средства за градски транспорт.

15 май – Ден за ходене на работа с колело, Ден за ходене на училище с колело
Велошествието ще е с делово облекло като ще раздадем брошури, целящи да покажат възможностите за ходене на работа и училище с колело.

22 септември – Европейски ден без автомобили, част от Европейската седмица на мобилността (16-22 септември)
Организираме велосипеден празник в центъра на града, основан на свободното придвижване на пешеходци и велосипедисти из улиците в центъра, затворен по случай Европейския ден без автомобили.

18 декември – Коледа на колела
Ще създадем весело коледно настроение чрез разходка на дядо Коледа на вело рикша по велосипедните алеи на града, придружаван от свитата си велосипедисти с украсени колелета. Ще раздаваме и подаръци, ако от работилницата на дядо Коледа успеят да ги направят.

Повече - вж. на Velobg.org