Четирима души са загинали, шест са ранени и един е с опасност за живота при седем пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР. В София са станали 68 леки и едно тежко произшествия , ранен е един човек.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Поради снегонавявания има затворени пътища в областите Варна и Добрич.
   
Пътните настилки в равнинните участъци са преобладаващо сухи, а в областите Благоевград, Шумен, Видин, Хасково, Бургас, Разград, Търговище, както и по планинските и усойни места - заснежени и заледени и се обработват и опесъчават.
   
Магистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия, като продължава работа по разчистване и разширяване на платната за движение в заснежените участъци.
    
Опасност от падащи камъни има  в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.