За осми пореден ден границата с Гърция остана затворена. Опашката от чакащи тирове на пункта Кулата достигна седем километра. Най-големият проблем пред блокираните шофьори през последното денонощие, се оказаха температурите - хората бяха принудени да прекарат нощта в камионите си при минус 15.

До обяд намеренията на гръцките земеделци да блокират и ж.п. транспорта не бяха осъществени. Влакът София-Солун премина границата в 11 часа. Час по-късно обаче, във време когато влакове по тази линия няма, два трактора бяха спрени върху релсите. А камионите продължиха да чакат. На осмия ден от блокадата колоната достигна до село Марикостиново- на 7 км от границата. Чакащите са изнервени, гладни и премръзнали. Младежи от БЧК раздаваха днес храна на тираджиите.

"Това са кебапчета, в смисъл поне от малката подкрепа, която можем да дадем е кебапчета. Има и хляб, и даваме и някакви санитарни материали - това са мокри кърпички, салфетки и вода", обясни Симеон Йорданов от БЧК-Благоевград.

Най- голям проблем за чакащите шофьори е студът. Тази нощ температурата достигна минус 15 градуса.

"Работят колите, на който има печка, събираме се в един камион, на който му работи печката, греем се така".

"Топлим се с печки, с котлони, кой каквото има".

Медицински лица обикалят камионите и наглеждат хората, при нужда оказват помощ. И докато от българската страна на границата напрежението расте, в града на стачниците отново е пусто - само машините, затворили границата, напомнят за земеделския протест. В ранния следобед започва раздвижване- скараджиите приготвят храна за стачкуващите и се шегуват.