Пътищата стават още по-опасни, когато под снега се крият дупки. Един такъв пример е част от първокласния път Шумен - Велики Преслав. Някои от дупките там са дълбоки цяла педя. Ще има ремонт и той ще започне през пролетта. Това ще е началото на мащабно пътно строителство, каквото не е имало в област Шумен от 30 години.

На първокласния път Шумен-Велики Преслав, проходим само с винетен стикер, движението е най-оживено сутрин и вечер, а най-опасно на смрачаване, когато колите се движат на зиг-заг, за да не уцелят кратерите по платното.

За основен ремонт на пътя, който е и част от туристически маршрут до старата българска столица, се говори от години, но средства все не се намират. През новата година дойде и новината, че най-после ремонт ще има, а над 50% от средствата са осигурени от Световната банка. Избран е и изпълнител - "Холдинг пътища" АД.

"От 30 години в Шуменска област такова пътно строителство не е извършено. На пролет също ще започне Силистра-Шумен и Шумен-Карнобат, като общата дължина на тези три участъка е 250 км, което значи, че ще има работа за пътно-строителните фирми и съответно за всички около тях", обясни Димитър Александров, управител на област Шумен.