Тази сутрин на някои места в страната бяха измерени температури под минус 20 градуса. Нашият синоптик Христина Балинска следи обстановката:

"Температури под минус 20 градуса не са нещо необичайно за нашата страна, но не и за всички райони. Най-студено беше тази сутрин в Кнежа с температура минус 24 градуса, но тя съвсем не е рекордна за този известен с екстремните стойности град, където са измервани и минус 31,7 градуса.

В същото време минималната температура във Велико Търново тази сутрин - минус 21,21 е рекордна за този град. Най-много са рекордите при минималните температури днес на морския бряг - особено по северното крайбрежие.

Добрата новина е, че в сряда ще започне повишение на температурите, по-съществено през втората половина на седмицата. Но утре отново ни очаква мразовито време, с максимални температури не само под нулата, но и под минус 10 градуса, а сутринта в Северна и Североизточна България отново ще има температури под минус 20 градуса, не са изключени и стойности под минус 25 градуса".

Още подробности за времето