Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Красимир Горсов. Бащата на Мануела, която пострада тежко при катастрофата с Максим Стависки, е обвинен, че неправомерно изхарчил пари от набирателната сметка за лечението на дъщеря си, като посещавал игрални зали. Районният съд го осъди на две години и половина затвор условно, с 5-годишен изпитателен срок и 300 лева глоба. Присъдата е обжалвана от прокуратурата и от подсъдимия.

Горсов беше признат за виновен за това, че е изхарчил за хазартни игри близо 132 хиляди лева, събрани за лечението на дъщеря му. Съдът ще прецени дали да разпита по делегация чрез съда във Велико Търново майката на Мануела - Диана Горсова, тъй като тя няма физическа възможност да присъства в съдебната зала в София заради грижите за за дъщеря си.

Разследването започна след репортаж на bTV. На 18 август 2008 година  беше излъчено разследване на репортерите Миролюба Бенатова и Стоян Георгиев, в което ви показахме как бащата на Мануела Горсова игра на машинки в столично казино, докато дъщеря му се възстановяваше в скъпоструваща клиника в Израел. Парите за това бяха събрани по дарителски сметки.