Затруднено е движението поради снегонавявания в областите Варна, Шумен, Добрич, Разград, Силистра и Бургас. Пътища са проходими при зимни условия, настилките са преобладаващо заснежени и заледени, но те се обработват и опесъчават, съобщават от МВР.

Затворените пътни участъци поради снегонавявания са по автомагистрала "Тракия"  между Бургас и Карнобат, и Царево-Резово в Бургаска област, а във Варненска област - по автомагистрала "Хемус", Суворово - Вълчи дол - Добрич, Аксаковска  панорама - с. Кичево,  Варна - Девня - Шумен. Затворени са и пътищата  Варна - Обзор и Варна - Бургас. В обл. Добрич са затворени
всички пътища без Добрич - Варна, Добрич - Балчик.

Забранен за товарни автомобили с маса и товар над 10 т. е проходът "Шипка". Забранено също е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан","Пампорово" и "Рожен" и по пътищата: Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Градец-Ичера-Сливен, Сливен-Стара река.

Всички автомобили трябва да бъдат с вериги през проходите  "Печинско", "Превала", Батак - Доспат, пътя от Златоград за ГКПП-Златоград, Варна - Бургас през Слънчев бряг,  Варна - Добрич, Тополовград за Харманли и в цялата област Кърджали.

Товарните автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета през Дюлинския проход, Ришкия проход и по пътя Котел - Омуртаг.