Самолет на турската компания Търкиш еърлайнс беше претърсен снощи от полицията на летището Кьолн/Бон заради терористична заплаха, която се оказа неоснователна. Полицията получила имейл от интернет кафе в западния германски град Кьолн, че в самолета, който в този момент бил във въздуха, има лице, заподозряно в тероризъм.

След приземяването била направена подробна проверка на пътниците, багажите и самата машина с помощта на кучета, обучени за антитерористични акции. Тревогата обаче се оказала неоснователна, тъй като полицаите не открили нищо подозрително.

Според полицията имейлът може да е свързан със семейна кавга и е твърде вероятно да е написан с цел да постави в неудобно положение някой от пътниците в самолета.  Авторът на посланието, който още не е открит, може да бъде осъден да плати щетите.

Снощи самолет на турската авиокампания СънЕкспрес, потеглил от германския град Щутгарт, се приземи по спешност на летището в Солун по искане на пилота, който получил съобщение със смъртни заплахи. Самолетът бе евакуиран при приземяването си и претърсен.