Заради снегонавявания е затруднено движението по пътищата в областите Варна, Шумен, Добрич, Разград, Силистра и Бургас. В страната пътните настилки са преобладаващо заснежени и заледени, съобщават от МВР. Частично заледени участъци има по пътищата в областите Шумен, Бургас, Хасково, Сливен, Монтана и по високите и усойни места в област Кърджали и Смолян.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан","Пампорово" и "Рожен", както и по пътищата Белово-Юндола, Пещера-Батак-Доспат, Велинград-Сърница, Градец-Ичера-Сливен, Сливен-Стара река.  

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета, през проходите "Превала", "Печинско", по пътищата от Златоград за ГКПП "Златоград", Варна-Бургас /през "Слънчев бряг"/, Варна-Добрич, от Тополовград за Харманли и в област Кърджали. Всички товарни автомобили трябва да са с вериги, без ремаркета и полуремаркета през Дюлинския проход, Ришкия проход и по пътя Котел - Омуртаг; товарните автомобили да се движат с вериги по пътя Обзор - "Слънчев бряг".