Вълни с височина до 7 метра се очакват утре, 23 януари,  сутринта по черноморското крайбрежие на Истанбул. Турските метеоролози предвиждат те да се разбият близо до Босфора.

Вълните ще увеличават височината си от днес следобед, когато ветровете в района ще се усилят и ще достигнат 115 метра в час.

Хроника с още новини за природни стихии по света:

Китай

Зимата се оказа безпощадна към жителите на североизточните брегове на Китай. Те не помнят по-големи студове от 30 години насам. Водата по крайбрежието на Бохайско море и Жълто море е замръзнала като на места ледената покривка достига 20 см. Ледът е пречка за риболова и водния транспорт, а това вече води до значителни загуби за стопанството.

САЩ

Същински потоп заля калифорнийците. Най-малко двама души загинаха в Калифорния, която беше засегната за четвърти път тази седмица от силна буря. Големи вълни се стовариха върху брега, а кални свлачища застрашиха стотици жилищни сгради по хълмовете край Лос Анджелис. Властите започнаха евакуация на населението.

"Призовавам тези, които още не са се евакуирали, да го направят, защото сте застрашени", каза Антонио Виярайгоса - кмет на града.

В пет общини е обявено извънредно положение. Отменени бяха много полети. Трийсет хиляди сгради вчера останаха без ток заради торнадо.

Бразилия

Поройни дъждове отнеха живота на девет души в Бразилия. Най-тежко е положението в Сао Пауло, където улиците, включително големите пътни артерии, са под вода. Това предизвиква хаос затруднява живота в най-многолюдния град на Южна Америка. От началото на месеца над 90 загинаха от свлачища в югоизточната част на Бразилия.