Около 200 хиляди души загинали, 250 хиляди пострадали, а два милиона от 9-милионното население на страната са загубили домовете си след земетресението в Хаити. Това сочат последните данни на правителството в страната за последиците от труса преди 10 дни.

Вижте историята на една самотна майка с три деца, решила да осинови осем други, останали сирачета.

Един от работническите квартали на столицата Порт-о-пренс. Място съвсем близко до епицентъра на унищожителния трус. Почти всички сгради в квартала днес са развалини. Разрушена е и къщата на Лиз Фанор. Тя все пак извадила късмет, защото бедствието пощадило нея и трите й деца.

Осем деца на нейни съседи и приятели обаче останали сираци. И Лиз ги взема във своето семейство. Сега всички живеят, както и повечето хаитяни в саморъчно направени бараки и палатки. И се борят да оцелеят.

"След земетресението през цялото време гладуваме. Храна просто няма. Борим се за всеки залък", каза тя.
Една от дъщерите на Лиз има вече свое собствено дете, така че грижите по прехраната се увеличават. А помощите на международните организации не са достатъчни.

"Всичко, което имахме, е похарчено. За храна на децата след земетресението. Помощ не идва от никъде. И работа няма. Разчитаме единствено на майка ми", сподели момичето.

Менюто на семейството за днес е варени картофи. Лиз Фанор е доволна, че все пак има какво да сложат на масата. И се надява, че през следващите дни може да си намери някаква работа. А междувременно борбата за оцеляване продължава.