На летищата в Индия беше обявена тревога заради получена от разузнавателните служби информация, че свързани с Ал Кайда бойци се готвят да отвлекат самолет, предаде Асошиейтед прес.
    
Властите заявиха, че са били предприети засилени мерки за сигурност, след като правителството е получило предупреждение от разузнаването. Те потвърдиха публикуваната във вестник "Индиан експрес" информация, че бойци, свързани с Ал Кайда и базираната в Пакистан групировка Лашкар е тайба, подготвят терористично нападение срещу самолет на авиокомпания "Еър Индия" или на "Индиан еърлайнс", пътуващ за съседна страна в Южна Азия. "Индиан експрес" съобщи също, че мерките за сигурност предвиждат в самолетите, извършващи полети в региона, да има служители по сигурността.
    
Според индийски медии сведенията за терористичен заговор били получени при разпит на боец от ектремистката групировка "Харкат ул джихад ал ислами", отговорна за множество атентати в Индия. Информацията за подготвян терористичен удар стана известна само няколко дни, след като американският министър на отбраната Робърт Гейтс предупреди, че свързани с Ал Кайда групировки се опитват да разпалят нова война между Индия и Пакистан, отбелязва АП.